
Stołówka
INFORMACJA O OBIADACH W MAJU 2025
S Z A N O W N I R O D Z I C E
Za obiady proszę zapłacić do 30 kwietnia
Gorąco prosimy o dokonywanie wpłat za obiady wydawane w Szkole Podstawowej nr 163 przy ul. Osieckie 28/32 w formie przelewowej w Banku Handlowym na nr konta:
78 1030 1508 0000 0005 5076 1076
Na przelewie należy podać:
Numer szkoły, nazwisko i imię dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest opłata np.: „SP 163, Kowalski Jan, 1a, 5/2025, obiad”
Cena obiadu wynosi – 8,00 zł
Obiady kosztują 136,00 zł – 17 dni
Obiady będą wydawane od 5 do 30 maja z przerwą w dniach 13 – 15 maja (egzamin klasy 8)
W przypadku nieobecności dziecka posiłki można odwołać do godz. 9.00 pod numerem telefonu 512 792 477
Informujemy, że zostały dokonane zwroty za odwołane obiady na Państwa konta według stanu na 16.04.2025 r.

J A D Ł O S P I S
25.04 PIĄTEK
Zupa zacierkowa 250 ml
Naleśniki z serem i polewą malinową 210 g
Sok owocowy 200 ml
Ciasteczka orkiszowe
*1,3,7,9
28.04 PONIEDZIAŁEK
Zupa ze słodkiej kapusty 250 ml
Ryż z grzybami mun 230 g
Kompot 200 ml
*1,9
29.04 WTOREK
Zupa ogórkowa 250 mi
Gulasz węgierski 90 g
Kopytka 200 g
Mizeria z ogórków ze śmietaną i koperkiem 70 g
Kompot 200 ml
*1,7,9
30.04 ŚRODA
Zupa grochowa 250 ml
Pierogi z kapustą i pieczarkami 200 g
Kompot 200 ml
*1,7,9
01.05 CZWARTEK
ŚWIĘTO PRACY
02.05 PIĄTEK
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
Jadłospis może ulec zmianie
* alergeny
Zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
INFORMACJE DOTYCZĄCE ALERGENÓW
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. U UE L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)
WYKAZ SUBSTANCJI LUB PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut i ich odmiany hybrydowe)
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Nasiona soi i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy produkty pochodne tj.: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 ml/litr
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Na jadłospisach są zamieszczone numery alergenów (od 1 do 14)
Zasady posługiwania się kartą obiadową na stołówce szkolnej.
- Uczeń uczęszczający na stołówkę szkolną po opłaceniu obiadów otrzymuje kartę, która weryfikuje płatność i upoważnia go do wstępu na stołówkę.
- Elektroniczna karta obiadowa jest wydawana uczniowi bezpłatnie.
- W przypadku braku karty należy niezwłocznie poinformować o tym intendenta.
- W sytuacji zniszczenia lub zgubienia karty uczeń, po wpłacie 7,00 zł u kierownika stołówki otrzymuje kolejną kartę.
W czasie oczekiwania na wyrobienie nowej karty obiadowej, uczeń może odebrać posiłek, pod warunkiem że ,opłata za wyżywienie jest uregulowana. - Uczeń, po wejściu na stołówkę przykłada kartę do czytnika elektronicznego na, którym wyświetlany jest komunikat:
– Obiad wydano (kolor zielony) – uczeń powinien wejść na stołówkę
– Brak deklaracji posiłku (kolor czerwony) – obiad nieopłacony, w tej sytuacji uczeń nie otrzyma posiłku do czasu uregulowania wpłaty. - Karta jest własnością szkoły, uczeń kończąc naukę w szkole lub w momencie całkowitej rezygnacji z posiłków zobowiązany jest do jej zwrotu.
Zwrócona karta nie może być zniszczona ( podpisana, pomazana, przedziurawiona, pęknięta, zabrudzona).
