Stołówka
INFORMACJA O OBIADACH W STYCZNIU 2025
S Z A N O W N I R O D Z I C E
Za obiady proszę zapłacić do 7 stycznia
W przypadku nieobecności dziecka posiłki można odwołać do godz. 9.00 pod numerem telefonu 512 792 477
Gorąco prosimy o dokonywanie wpłat za obiady wydawane w Szkole Podstawowej nr 163 przy ul. Osieckie 28/32 w formie przelewowej w Banku Handlowym na nr konta:
78 1030 1508 0000 0005 5076 1076
Na przelewie należy podać:
Numer szkoły, nazwisko i imię dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest opłata np.: „SP 163, Kowalski Jan, 1a, 1/2025, obiad”
Cena obiadu wynosi – 8,00 zł
Obiady w styczniu (od 7 do 31) kosztują 152,00 zł
2 i 3 stycznia nie ma zajęć dydaktycznych.
Rodziców, którzy wpłacili za posiłki po terminie prosimy o informację pod nr telefonu 512 792 477.
J A D Ł O S P I S
16.01 CZWARTEK
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Kotlet mielony 80 g
Ziemniaki 150 g *1,3,7,9
Buraczki zasmażane70 g
Kompot 200 ml
17.01 PIĄTEK
Zupa z fasolki szparagowej 250 ml
Ryba smażona 90 g
Surówka z kapusty kiszonej 80 g
Ziemniaki 150 g
Sok owocowy200 ml*1,3,4,7,9
20.01 PONIEDZIAŁEK
Zupa kalafiorowa 250 mi
Piersi z indyka saute 80 g
Ziemniaki 150 g
Marchewka zasmażana 80 g *1,7,9
Sok owocowy 200 ml
Herbatniki
21.01 WTOREK
Zupa krem z białych warzyw 250 ml
Fasolka po bretońsku 220 g
Bułeczka kajzerka 50 g
Mięta z cytryną 200 ml *1,7,9
22.01 ŚRODA
Zupa brokułowa 250 ml
Krokiety z kapustą i grzybami 220 g
Kompot 200 ml
*1,3,9
23.01 CZWARTEK
Zupa fasolowa 250 ml
Gulasz wołowy 80 g
Ziemniaki 150 g *1,9
Ogórek kiszony 70 g
Kompot 200 ml
24.01 PIĄTEK
Zupa ziemniaczana z koperkiem 250 ml
Naleśniki z serem i polewą śmietanową
Sok owocowy 200 ml *1,3,4,7,9
Zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
INFORMACJE DOTYCZĄCE ALERGENÓW
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. U UE L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)
WYKAZ SUBSTANCJI LUB PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut i ich odmiany hybrydowe)
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Nasiona soi i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy produkty pochodne tj.: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 ml/litr
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Na jadłospisach są zamieszczone numery alergenów (od 1 do 14)
Zasady posługiwania się kartą obiadową na stołówce szkolnej.
- Uczeń uczęszczający na stołówkę szkolną po opłaceniu obiadów otrzymuje kartę, która weryfikuje płatność i upoważnia go do wstępu na stołówkę.
- Elektroniczna karta obiadowa jest wydawana uczniowi bezpłatnie.
- W przypadku braku karty należy niezwłocznie poinformować o tym intendenta.
- W sytuacji zniszczenia lub zgubienia karty uczeń, po wpłacie 7,00 zł u kierownika stołówki otrzymuje kolejną kartę.
W czasie oczekiwania na wyrobienie nowej karty obiadowej, uczeń może odebrać posiłek, pod warunkiem że ,opłata za wyżywienie jest uregulowana. - Uczeń, po wejściu na stołówkę przykłada kartę do czytnika elektronicznego na, którym wyświetlany jest komunikat:
– Obiad wydano (kolor zielony) – uczeń powinien wejść na stołówkę
– Brak deklaracji posiłku (kolor czerwony) – obiad nieopłacony, w tej sytuacji uczeń nie otrzyma posiłku do czasu uregulowania wpłaty. - Karta jest własnością szkoły, uczeń kończąc naukę w szkole lub w momencie całkowitej rezygnacji z posiłków zobowiązany jest do jej zwrotu.
Zwrócona karta nie może być zniszczona ( podpisana, pomazana, przedziurawiona, pęknięta, zabrudzona).