
Jadłospis
INFORMACJA O OBIADACH W PAŹDZIERNIKU
S Z A N O W N I R O D Z I C E
Za obiady w październiku proszę zapłacić do 28 września
W przypadku nieobecności dziecka posiłki można odwołać do godz. 9.00
pod numerem telefonu 512 792 477
Gorąco prosimy o dokonywanie wpłat za obiady wydawane w Szkole Podstawowej nr 163 przy ul. Osieckie 28/32 w formie przelewowej w Banku Handlowym na nr konta:
78 1030 1508 0000 0005 5076 1076
Na przelewie należy podać:
Numer szkoły, nazwisko i imię dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest opłata np.:
„SP 163, Kowalski Jan, 1a, 10/2023, obiad”
Cena obiadu wynosi – 7,00 zł
13 października w szkole nie ma zajęć dydaktycznych. Za dzieci, które w tym dniu będą w szkole jadły obiad proszę dodatkowo dopłacić 7,00 zł z zaznaczeniem tego na przelewie
Obiady w październiku (bez 13 X) kosztują 147,00 zł (21 dni po 7,00 zł za obiad).
Rodziców, którzy wpłacili za posiłki po terminie prosimy o informację pod nr telefonu 512 792 477.

J A D Ł O S P I S 02.10 – 06.10.2023
02.10 PONIEDZIAŁEK
Zupa kalafiorowa 250 ml
Spaghetti bolognese 220 g
Kompot 200 ml *1,3,7
03.10 WTOREK
Zupa meksykańska 250 ml
Gulasz wołowy z warzywami 220 g
Kasza gryczana 150 g
Ogórek konserwowy 70 g
Kompot 200 ml
*7,9
04.10 ŚRODA
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty 250 ml
Kopytka w sosie pieczarkowym 220 g
Surówka z marchewki 80 g
Kompot 200 ml
*1,7,9
05.10 CZWARTEK
Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml
Kotlet z piersi indyka 80 g
Ziemniaki 150 g
Bukiet warzyw 70 g
Kompot 200 ml
*1,3,7,9
06.10 PIĄTEK
Zupa ogórkowa 250 ml
Ryba smażona 90 g
Ziemniaki 150 g
Surówka z kiszonej kapusty 70 g
Sok owocowy 200 ml
*1,3,4,7,9
Zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
INFORMACJE DOTYCZĄCE ALERGENÓW
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. U UE L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)
WYKAZ SUBSTANCJI LUB PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut i ich odmiany hybrydowe)
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Nasiona soi i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy produkty pochodne tj.: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 ml/litr
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Na jadłospisach są zamieszczone numery alergenów (od 1 do 14)
Zasady posługiwania się kartą obiadową na stołówce szkolnej.
- Uczeń uczęszczający na stołówkę szkolną po opłaceniu obiadów otrzymuje kartę, która weryfikuje płatność i upoważnia go do wstępu na stołówkę.
- Elektroniczna karta obiadowa jest wydawana uczniowi bezpłatnie.
- W przypadku braku karty należy niezwłocznie poinformować o tym intendenta.
- W sytuacji zniszczenia lub zgubienia karty uczeń, po wpłacie 6,00 zł u kierownika stołówki otrzymuje kolejną kartę.
W czasie oczekiwania na wyrobienie nowej karty obiadowej, uczeń może odebrać posiłek, pod warunkiem że ,opłata za wyżywienie jest uregulowana. - Uczeń, po wejściu na stołówkę przykłada kartę do czytnika elektronicznego na, którym wyświetlany jest komunikat:
– Obiad wydano (kolor zielony) – uczeń powinien wejść na stołówkę
– Brak deklaracji posiłku (kolor czerwony) – obiad nieopłacony, w tej sytuacji uczeń nie otrzyma posiłku do czasu uregulowania wpłaty. - Karta jest własnością szkoły, uczeń kończąc naukę w szkole lub w momencie całkowitej rezygnacji z posiłków zobowiązany jest do jej zwrotu.
Zwrócona karta nie może być zniszczona ( podpisana, pomazana, przedziurawiona, pęknięta, zabrudzona).
