Jadłospis

 INFORMACJA O OBIADACH

S Z A N O W N I  R O D Z I C E

 Za obiady w lutym proszę zapłacić do 30 stycznia  

W przypadku nieobecności dziecka posiłki można odwołać do godz. 9.00 pod numerem telefonu 512 792 477

Gorąco prosimy o dokonywanie wpłat za obiady wydawane w Szkole Podstawowej nr 163 przy ul. Osieckie 28/32 w formie przelewowej w Banku Handlowym na nr konta:

78 1030 1508 0000 0005 5076 1076

Na przelewie należy podać:

Numer szkoły, nazwisko i imię dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest opłata np.:  „SP 163, Kowalski Jan, 1a, 02/2023, obiad”

Cena obiadu wynosi  – 7,00 zł

Obiady w lutym (od 01.02 do 10.02 oraz od 27.02 do 28.02 kosztują 70,00 zł (10 dni po 7,00 zł)

Rodziców, którzy wpłacili za posiłki po terminie prosimy o  informację pod nr telefonu 512 792 477.

INFORMACJE DOTYCZĄCE ALERGENÓW

Zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)

Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. U UE L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)

WYKAZ SUBSTANCJI LUB PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut i ich odmiany hybrydowe)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  6. Nasiona soi i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy produkty pochodne tj.: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 ml/litr
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Na jadłospisach są zamieszczone numery alergenów (od  1 do 14)


 J A D Ł O S P I S  23 I – 27 I 2022

 

23 I PONIEDZIAŁEK

Zupa krem z dyni

Gulasz wołowy

Kasza gryczana

Surówka z pora, jabłuszka i ogórka kiszonego

Kompot

 

24 I WTOREK

Zupa jarzynowa

Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym

Surówka colesław

Kompot

Jogurt

 

25 I ŚRODA

Zupa ogórkowa

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Kluseczki śląskie

Surówka z buraczków na zimno

Kompot

Mandarynka

 

26 I CZWARTEK

Zupa ryżanka

Spaghetti wegetariańskie

Kompot

Herbatniki

 

27 I PIĄTEK

Zupa grochowa

Kotlet z ryby

Kasza kuskus

Bukiet warzyw na parze

Kompot


 J A D Ł O S P I S  30 I – 03 II 2023

 

30 I PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z ryżem

Kotlet pożarski

Ziemniaki

Marchewka zasmażana

Kompot

Gruszka

 

31 I WTOREK

Zupa krupnik

Kotlet schabowy

Ziemniaki

Surówka z sałaty lodowej

Kompot

Banan

 

01 II ŚRODA

Zupa szczawiowa

Makaron z polewą truskawkową i białym serem

Kompot

Mus owocowy

 

02 II CZWARTEK

Zupa pieczarkowa

Potrawka chińska z ryżem i krewetkami

Sok tłoczony owocowy

Serek Danio

 

03 II PIĄTEK

 

Zupa pomidorowa z ziemniakami

Ryba smażona

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

Kompot

Jadłospis może ulec zmianie