
Jadłospis
INFORMACJA O OBIADACH
S Z A N O W N I R O D Z I C E
Za obiady w lutym proszę zapłacić do 30 stycznia
W przypadku nieobecności dziecka posiłki można odwołać do godz. 9.00 pod numerem telefonu 512 792 477
Gorąco prosimy o dokonywanie wpłat za obiady wydawane w Szkole Podstawowej nr 163 przy ul. Osieckie 28/32 w formie przelewowej w Banku Handlowym na nr konta:
78 1030 1508 0000 0005 5076 1076
Na przelewie należy podać:
Numer szkoły, nazwisko i imię dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest opłata np.: „SP 163, Kowalski Jan, 1a, 02/2023, obiad”
Cena obiadu wynosi – 7,00 zł
Obiady w lutym (od 01.02 do 10.02 oraz od 27.02 do 28.02 kosztują 70,00 zł (10 dni po 7,00 zł)
Rodziców, którzy wpłacili za posiłki po terminie prosimy o informację pod nr telefonu 512 792 477.

INFORMACJE DOTYCZĄCE ALERGENÓW
Zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. U UE L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)
WYKAZ SUBSTANCJI LUB PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut i ich odmiany hybrydowe)
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Nasiona soi i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy produkty pochodne tj.: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 ml/litr
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Na jadłospisach są zamieszczone numery alergenów (od 1 do 14)

J A D Ł O S P I S 23 I – 27 I 2022
23 I PONIEDZIAŁEK
Zupa krem z dyni
Gulasz wołowy
Kasza gryczana
Surówka z pora, jabłuszka i ogórka kiszonego
Kompot
24 I WTOREK
Zupa jarzynowa
Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym
Surówka colesław
Kompot
Jogurt
25 I ŚRODA
Zupa ogórkowa
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Kluseczki śląskie
Surówka z buraczków na zimno
Kompot
Mandarynka
26 I CZWARTEK
Zupa ryżanka
Spaghetti wegetariańskie
Kompot
Herbatniki
27 I PIĄTEK
Zupa grochowa
Kotlet z ryby
Kasza kuskus
Bukiet warzyw na parze
Kompot
J A D Ł O S P I S 30 I – 03 II 2023
30 I PONIEDZIAŁEK
Zupa pomidorowa z ryżem
Kotlet pożarski
Ziemniaki
Marchewka zasmażana
Kompot
Gruszka
31 I WTOREK
Zupa krupnik
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka z sałaty lodowej
Kompot
Banan
01 II ŚRODA
Zupa szczawiowa
Makaron z polewą truskawkową i białym serem
Kompot
Mus owocowy
02 II CZWARTEK
Zupa pieczarkowa
Potrawka chińska z ryżem i krewetkami
Sok tłoczony owocowy
Serek Danio
03 II PIĄTEK
Zupa pomidorowa z ziemniakami
Ryba smażona
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Kompot
Jadłospis może ulec zmianie